Koninklijk Mannenkoor Gruno Groningen

Lid van het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond, KNZV – vereniging Noord Oost

Welkom op onze website!

Aangenaam kennismaken

Het Koninklijk Mannenkoor Gruno Groningen, - kortweg Gruno -  is een koor voor TTBB ofwel voor tenoren en bassen.

Het koor telt 31 actieve leden, gelijk verdeeld over vier stemgroepen.

Wij heten nieuwe leden of mannen die eens kennis willen maken om te ervaren of in ons koor zingen hen zal bevallen, van harte welkom.

Je hoeft geen "geschoolde' zanger te zijn. Zingen in een koor is te leren, en daar helpen wij je graag bij. Het is gezond én nog leuk ook. Wij maken graag nader kennis met je.

Wil je ook ervaren hoe heerlijk zingen is? Kom dan op onze repetitieavonden. Elke donderdag in Buurtcentrum De Wende, Goudlaan 555 te Groningen om 20.00 uur. Klik hier voor meer informatie

Locatie komende repetities:

Donderdag 5 juli, 12 juli en 19 juli in Buurtcentrum de Wende;

Donderdag 26 juli, 2 augustus en 9 augustus: zomerstop;

Donderdag 16, 23 en 30 augustus in Buurtcentrum De Wende;

Vanaf donderdag 6 september wordt er iedere donderdag in Buurtcentrum De Wende gerepeteerd.

Gruno is sociaal!

Gruno is meer dan alleen een koor. De nadruk ligt uiteraard op het waar maken van onze muzikale aspiraties, maar onze leden én vrienden willen ook iets voor elkaar betekenen.

Ons koor getuigt van een brede maatschappelijke afspiegeling: wij maken geen onderscheid naar rang of stand. Iedereen is zonder voorbehoud welkom. Wij gaan onderling informeel met elkaar om.

Van oudsher vinden er naast repetities en zanguitvoeringen ook andersoortige activiteiten plaats. Denk aan: een eindejaarsafsluiting met gezamenlijk snert eten, sjoelen en klaverjassen; of een barbecue in de late lente. En er is ieder jaar tenminste één echte vriendendag.

Deze activiteiten zijn een bindmiddel in de onderlinge saamhorigheid. Ook leert men elkaar tijdens andersoortige activiteiten weer eens op een andere, soms verrassende manier kennen.

Wij betrekken de partners van onze leden waar mogelijk bij onze activiteiten. Zij vormen als thuisfront immers mede de basis onder ons ledenbestand en zijn bij uitvoeringen in grote getale als publiek aanwezig.